Preminuo je posle duge i teške bolesti u 73. godini

Folk pevač Zoran Kalezić se od prošle godine borio s karcinomom pluća, a nakon što je saznao dijagnozu bio je operisan u jednoj crnogorskoj bolnici.

Pevaču su u bolnici u Podgorici zbog karcinoma odstranjeni delovi oba plućna krila. Svojevremeno je otkrio kako se oseća, ali i kako je tekla postoperativna procedura lečenja.

- Kako mogu da se osećam. Borim se. Sada idem na hemoterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti Brezovik u Nikšiću. Te hemoterapije su jedina nada čoveku koji ima rak pluća, one mogu da kupe dve-tri godine života, a ja verujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju da se lečim tu, gde je moj narod. Jer ja sam narodni pevač, umetnik naroda. Ako treba da skončam, bolje da to bude ovde, nego da skončam kao nečiji sluga u inostranstvu - rekao je Zoran u intervjuu za Novosti.

- Bolest je mnogo skupa. Ne daj bože, nikom! Neću da puzim ni pred kim, ne želim da se ponižavam. Nisam ja mandatorni čovek, niko me nije postavio na mesto na kom sam, niti mi je dao mandat. Narod me je odabrao, i od penzije koja iznosi 320 evra, a koju sam stekao svojim radom, živim i lečim se - rekao je pevač.

Autor: mondo.rs

#pevac

#preminuo

#zoran kalezic