Ruski blogeri popeli su se na krov druge najviše zgrade na svetu čija visina dostiže 678 metara; Vlasti istražuju incident

U sredu su blogeri postavili fotografije sa vrha zgrade koje su brzo postale viralne na društvenim mrežama.

Ruski blogeri Ivan Birkus (Kuznjecov) i Angelina Nikolaou popeli su se na krov druge najviše zgrade na svetu – malezijskog nebodera Merdeka 118, čija visina dostiže 678 metara; vlasti istražuju incident, a vlasnici zgrade prete tužbom, navodi malezijski list Star.

U sredu su blogeri postavili fotografije na Tviteru sa vrha zgrade koje su brzo postale viralne na društvenim mrežama. Postupci ruskog para izazvali su reakciju korisnika koji su doveli u pitanje bezbednost njihovog čina, a zainteresovali su se i da li su penjači dobili dozvolu uprave tornja.

- Pošto je toranj u privatnom vlasništvu, prekršioci će biti procesuirani po zakonu. U potpunosti sarađujemo sa vlastima po ovom pitanju , rekao je portparol vlasnika kule, PNB Merdeka Ventures.

On je dodao da će svako ko bude pronađen da je provalio u zgradu suočiti sa sudskim procesom.

- Želimo da istaknemo da je zgrada Merdeka 118 i dalje u izgradnji i da bezbednost ostaje naš prioritet - objasnio je predstavnik kompanije.

Nije saopšteno da li je par priveden.

IZVOR: TW / @AngelaNikolau_

Autor: nportal.rs

#Angelina Nikolaou

#Ivan Birkus

#Malezija

#merdeka 118

#ruski blogeri