Dokumenti koje je Mask objavio posle kupovine Tvitera pokazuju da je ova platforma bila u dosluhu sa FBI, CIA, Pentagonom i drugim vladinim agencijama kako bi prikrila informacije o izborima, Ukrajini i COVID-19

Sve društvene mreže radile su sa američkom vladom na cenzuri sadržaja, izjavio je u utorak izvršni direktor Tvitera Elon Mask.

Dokumenti koje je Mask objavio posle kupovine Tvitera pokazuju da je ova platforma bila u dosluhu sa FBI, CIA, Pentagonom i drugim vladinim agencijama kako bi prikrila informacije o izborima, Ukrajini i COVID-19.

- Sve kompanije za društvene medije uključene su u žestoku cenzuru, uz značajno učešće a ponekad i eksplicitne smernice vlade - napisao je Mask na Tviteru. Uz to, po njegovim rečima, Gugl često čini da te veze nestanu.

Mask je mislio na internu komunikaciju na Tviteru koju je objavio novinar Mat Taibi sa njegovim odobrenjem, a koja je sugerisala da su viši rukovodioci Tvitera održavali redovne sastanke sa članovima FBI-a i CIA-e, tokom kojih su im agencije davale liste "stotina problematičnih naloga" koje treba suspendovati uoči američkih izbora 2020. godine.

Osim Tvitera, vlada je bila u kontaktu "sa skoro svakom većom tehnološkom firmom", tvrdi Taibi, prenosi RT.

- To uključuje Fejsbuk, Majkrosoft, Verizon, Redit, čak i Pinterest. Agenti CIA-e skoro uvek su prisustvovali sastancima ovih firmi sa FBI-jevom radnom grupom za spoljni uticaj - tvrdi Taibi.

Autor: redportal.rs

#CIA

#Društvene mreže

#Fbi