Jedno od njih je zadobilo teške povrede u predelu leve noge.

Rotvajler, koji je na igralištu u naselju Puhalo u Bosanskoj Dubici napao i povredio dvoje dece, pod nadzorom je, a izdato je i rešenje o eutanaziji, jer zakonska procedura predviđa ovakav postupak kada se utvrdi da je pas ranije činio ista dela, potvrđeno je u Veterinarskoj inspekciji Bosanska Dubica, piše Avaz.

Protiv vlasnika psa M.V. podnesen je izveštaj zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, prenosi RTV Bosanska Dubica.

- Nakon što je Policijska stanica Bosanska Dubica postupila po prijavi zaprimljenoj 23. decembra da je na dečijem igralištu u ulici Miroslava Antića u Bosanskoj Dubici, pas napao i ugrizao dvoje dece koja su zadobila telesne povrede, o svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom delu izazivanje opšte opasnosti, za koje će nadležnom tužilaštvu protiv M. V. iz Bosanske Dubice biti dostavljen izveštaj za počinjeno krivično delo - saopšteno je iz PU Prijedor.

Podsetimo, dvoje dece zadobilo je povrede kada ih je na igralištu u Bosanskoj Dubici napao pas i jedno od njih je zadobilo teške povrede u predelu leve noge.

pročitajte još

Goreo STAN U CENTRU

Autor: Avaz

#napad

#pas

#rotvajler