Aktuelni MVP NBA ušao je u istoriju na Božić po gregorijanskom kalendaru 🥇🏆

Kako prenosi portal Mondo, srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je prethodne noći još jednu maestralnu utakmicu za Denver i tako istakao kandidaturu za treću uzastopnu MVP nagradu. Na leđima je odveo Nagetse do pobede nad Finiksom posle produžetka (128:125), a uspeo je da obori i još jedan NBA rekord - postao je igrač koji je postigao najveći broj poena uz tripl-dabl na Božić, pošto niko do sada nije uspeo da to učini sa 41 poenom kraj svog imena.

Dobro je poznato da se tradicija igranja na Božić i te kako neguje u SAD, tada i igraju najatraktivniji timovi, ali je Jokić morao da objasni da se kod njega praznik ne obeležava 25. decembra. Nakon razgovora kraj terena, novinar mu se zahvalio i čestitao mu Božić, na šta je Jokić kulturno odgovorio:

Nije moj Božić, ali srećan vama Božić.

Pa je potom nastavio:

Bila je luda utakmica, mnogo uspona i padova, mnogo serija za obe ekipe. Džamal Marej je bio sjajan kasnije, promašili smo nekoliko slobodnih bacanja na kraju, mogla je da bude i lakša utakmica za nas. Sjajno je sve ovo, ali to je samo jedna utakmica, svi mogu da imaju jednu dobru utakmicu.

Za razliku od nekih prethodnih sezona kada su prilično mlako ulazili u sezonu, ovoga puta Denver deluje možda i najstabilnije u celoj zapadnoj konferenciji sa skorom 21-11.

Nastavljamo da se borimo, imamo i dosta rukija i drugih momaka koji mogu da igraju umesto igrača koji su povređeni. Srećan sam što igramo dobro i pobeđujemo u seriji.

Ceo intervju na engleskom jeziku dat za ESPN možete pogledati ovde:

IZVOR: YouTube / NBA on ESPN

Autor: Mondo.rs

#Božić

#Denver

#Feniks

#Fenix

#Jokić

#Nagetsi

#Nikola Jokić

#Nuggets

#Pobeda

#intervju

#mvp

#naba

#nikola

#odgovor

#utakmica