Normalan ciklus rasta dlake podrazumeva rast, odmor i opadanje. Osobe koje imaju zdravu kosu gube između 70 i 100 dlaka dnevno.

Normalan ciklus rasta dlake podrazumeva rast, odmor i opadanje. Osobe koje imaju zdravu kosu gube između 70 i 100 dlaka dnevno. Gubitak veći od ovoga može izazvati proređivanje kose ili ćelavost.

Potrebno je obratiti pažnju da li je ovaj proces kratkotrajan ili se dešava u dužemvremenskom periodu, jer se opadanje kose javlja kao jedan od prvih simptoma kod oko 100 različitih bolesti.

Ukoliko opadanje kose traje u dužem periodu važno je konsultovati stručnu javnost- lekare I farmaceute.

Nakon porođaja često se kao posledica hormonskog statusa javlja takozvano postpartalno opadanje kose. U najvećem broju slučajeva traje 5-6 meseci, a nakon toga se kosa vraća u prvobitno stanje. Ipak, kod izvesnog broja porodilja kosa se ne obnavlja I potrebno joj je obezbediti dodatnu negu.

Revalid je švajcarska linija proizvoda protiv opadanja kose. Sastoji se iz tri proizvoda: šampona, seruma I kapsula, koji omogućavaju negu kose spolja i iznutra.

Šampon i serum služe za tretiranje kose spolja. Zahvaljujući aktivnom sastojku- Redensylu kao i švajcarskoj artemisiji, vaša kosa će nakon tri meseca svakodnevne primene imati do 28000 novih dlaka, što je potvrđeno kliničkim ispitivanjem.

Kapsule predstavljaju negu iznutra i sadrže optimalne koncentracije vitamina, minerala i amino kiselina koje će vašu kosu ojačati iznutra, dajući potporu za sintezu keratina, strukturnog proteina kose.

Autor: Pink

#kosa

#nega

#trudnoća