Čisto, destilovano zlo.

Gaj Julie Cezar Avgust Germanikus, nama poznatiji pod nadimkom Kaligula - što znači "male čizmice". Nadimak je dobio od vojnika očevih legija sa kojima je paradirao posle svake pobede u minijaturnoj vojnoj uniformi. Da su samo znali....

Po njegovom detinjstvu, odmah se moglo videti da mali Kaligula neće izrasti u normalnu osobu. Naprotiv, njegovo detinjstvo ga je unapred uslovilo ka svim njegovim sklonostima - uživanju u okrutnosti, sadizmu i izopačenosti.

Celokupna njegova porodica je pobijena - što otrovana, što naterana na samoubistvo, što od gladi. Sve zbog politike Rima. Sa 18 godina poslat je da živi sa svojim ujakom imperatorom Tiberijem na Kapriju. Ujka Tiberijem serijskim pedofilom i silovateljem, koji je živeo u palati Jupiter sa svojim četama dečaka (koje je zvao "uske guze") u večnoj i neprestanoj reinterpretaciji svojih najiskrivljenijih i najdevijantnijih seksualnih poriva.

U takvom okruženju rastao je Kaligula. Konstantno se plašio za svoj život, prema ujaku je je bio neutralan držeći se postrance i tiho posmatrajući njegove demonske preverzije.

Nakon smrti Tiberija, naizgled, sve je bilo uredu. Sve dok novi imperator Kaligula odjednom nije pao u krevet, teško bolestan. Toliko je teško bilo njegovo stanje da je malo njih mislilo da će preživeti. Medjutim, nekako uspeva da se izvuče. Kada se oporavio, ono što se "vratilo" bilo je oslobođeno svake empatije, ljudskosti čak i za norme rimskog društva. Vratilo se čisto destilovano zlo.

Foto: Wikipedia.org/Louis le Grand - creativecommons.org licenses by-sa 3.0

Incest sa rodjenim sestrama je bila norma, a jednom je čak na sred velikog banketa započeo grupni seks sa njima i sa svojom ženom. Toliko je bio opsednut rođenom sestrom Drusilom, da joj je dok je bila dete oduzeo nevinost. A kasnije, kad se udala, na silu je oteo od njenog muža i javno je predstavljao na svečanostima kao svoju ženu.

Pored incesta, po uzoru na svog ujaka, insistirao je da senatori i patriciji Rima moraju da prisustvuju državnim banketima sa svojim ženama. Za večerom žene bi naterao da paradiraju pred njim, dok ih je on "pregledao" kao marvu komentarišući pozitivne i negativne "strane". Potom bi otišao u svoje prostorije "da se odmori" i pozvao onu koja ga je najviše impresionirala da mu se "pridruži". Nešto kasnije kada bi se vratio nazad prišao bi njenom mužu i dao detaljnu evaluaciju njenog "truda", ističući sve dobre veštine koje zna i na čemu treba još da "poradi". Jednom prilikom je čak naterao konzulovu ženu na razvod, tako što je lično poslao zahtev njenom mužu.

Bio je sklon i homoseksualizmu kao "primač". Jedna od najpoznatijih "afera" je bila ona sa plemićem Valerijem Katulusom, koji je javno i nedvosmisleno priznao da "ne zna koliko će još izdržati jer ga carevi seksualni zahtevi i neutoljivost iscrpljuju do krajnjih granica". Takođe bio je ludo zaljubljen u pantomimicara Mnestera, toliko da nije mogao da se "suzdrži" ni tokom njegovog performansa itd itd.

Najvažnije od svega, u njegovom umu nije bilo razlike izmedju senzualnosti i okrutnosti. Uzrečica mu je bila da, dok ljubi vrat svog ljubavnika, uvek govori da bi ga sa samo jednom reči mogao preseći na dva dela ako mu se prohte...

Psiho....

Autor: historycollection / Red portal

#Antika

#Grupnjak

#Imperija

#Incest

#Kaligula

#Orgije

#Seksualnost

#aristokratija

#biseksualnost

#homoseksualnost

#rim

#seks

#stari rim

#trojka