U podne kod krsta u Rudaru, nedaleko od Zvečana, biće obeležena slava Sveti Nikola.

Protesti Srba na severu Kosova i blokade pojedinih saobraćajnica ušli su u deseti dan, u školske klupe u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku se vraćaju đaci osnovnih škola, dok će srednjoškolci nastaviti sa onlajn nastavom, prenosi danas KIM radio.

Beograd čeka odluku Kfora povodom zahteva da određeni broj pripadnika srpskih snaga bude raspoređen na toj teritoriji radi, kako je obrazloženo, zaštite većinskog srpskog stanovništva.

Pojedine saobraćajnice na severu i jutros su blokirane.

Pripadnici Kosovske policije srpske nacionalnosti napustili su početkom novembra službu, kao i svi Srbi zaposleni u javnoj administraciji na Kosovu.

Oni su bili nezadovoljni odlukama vlasti u Prištini, pre svega zbog navoda zvaničnika u Prištini da Zajednica srpskih opština (ZSO) nikada neće biti formirana, iako je predviđena ranije potpisanim Briselskim sporazumom, podseća KIM radio.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak između Kosova i Srbije, pod kontrolom kosovske policije, zatvoreni su, a Kfor je saopštio u nedelju da je pojačao prisustvo na prelazu Jarinje iz preventivnih bezbednosnih razloga.

Autor: Pink.rs

#Kosovo i Metohija

#deca