Ili će Francuska imati priliku da odbrani trofej?

Kada je počinjalo Svetsko prvenstvo Maroku su davane veoma male šanse da izađe iz grupe, a večeras će se boriti za finale! Najlepša priča prvenstva imaće večeras još jedno poglavlje. Da li će biti srećno ne zna se, ali se zna da neće biti poslednje.

Maroko je iz grupe F izašao kao lider da bi kasnije pobedio Španiju za koju mnogi smatraju da je kalkulisala kako bi se susrela baš sa ovom selekcijom. Onda je na red došao Portugal sa Ronaldom na čelu. Upravo je taj meč otišao u istoriju kao duel kada se vrlo verovatno ugasila šansa jednog od najboljih igrača u istorji igre da osvoji svetsku titulu.

Mnoge je Maroko naterao na suze, kako radosnice tako i one koje označavaju tugu i bol. Tugovala je Belgija, pa Španija, pa Portugal a u toj državi se nadaju da će večeras tugovati i Francuzi.

Ali pitaju se i branioci trofeja na čelu sa Mbapeom koji se bori da uđe u trku za najboljeg fudbalera svih vremena. Ako uspe da Mesija ostavi bez svetske titule a u svoj muzej unese drugu ozbiljno će ući u konkurenciju. Nema dileme da će se njegovo ime uvek spominjati kada se debatuje o najvećima u istoriji fudbala.

Kažu da je fudbal igra grešaka i emocija. Na ovom nivou greške se ne praštaju, a veliki izliv emocija kažnjava. Poslednji zvižduk sudije označava kraj utakmice ali i vreme kada emocije mogu da prevagnu. Francuzi su iskusniji, Maroko se našao u situaciji da ispisuje istoriju, a kada se ta šansa ukaže dešavaju se veoma lepe stvari. Stvari koje svet pamti, koje pamti porodica, prijatelji ali koje pamti i fudbal.

Večeras od 20 č. Maroko i Francuska igraju za finale i duel sa Argentinom. Vreme je da uživamo u fudbalu.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#Maroko

#fudbal

#katar

#svetsko prvenstvo