Policijski timovi su sinoć nastavili pretraživati jezero u potrazi za drugim mogućim žrtvama.

Desetogodišnji dečak tragično je preminuo dok je pokušavao spasiti još 3 prijatelja koji su propali kroz zaleđeno jezero Babs Mil.

Džek Džonson je, kako navodi njegova porodica, bez razmišljanja o vlastitoj sigurnosti skočio u ledeno jezero nakon što je čuo da deca vrište jer su upala u vodu, piše Mirror.

Četvero dece kojima je utvrđen srčani zastoj, spasilačke službe su iz jezera izvukle. Deca su prevezena u bolnicu. Ipak, kasnije je saopšteno da je uz Džonsona preminulo i dvoje dece koje je pokušao spasiti, od 11 i 8 godina starosti.

Treće dete, od 6 godina, je i dalje u kritičnom stanju. Narednik Ričard Haris, iz policije Vest Midlendsa, ispričao je kako je jedan policajac golim rukama probijao led kako bi spasio dečake.

Podsetimo, više dece je u nedelju propalo kroz zaleđeno jezero u blizini Birmingema, u Engleskoj.

Vlasti navode da je do incidenta došlo kada su se deca igrala na ledu u parku Babs Mil. U nedelju naveče je Ričard Stanton, voditelj vatrogasne službe Vest Midlends, kazao da im je po dolasku rečeno kako se u jezeru nalazi do 6 osoba.

Policijski timovi su sinoć nastavili pretraživati jezero u potrazi za drugim mogućim žrtvama. Ipak, Haris je rekao da nije prijavljen nestanak još nekog deteta.

Hitne službe su navele kako su pozvane na mesto događaja u 14:30 sati u nedelju i da je prvo vozilo stiglo u roku od 7 minuta nakon poziva.

Autor: redportal.rs

#Jezero

#LED

#deca