Posnu pitu sa krompirom i pečurkama možete da služite za doručak ili večeru, ali i kao predjelo na slavi.

Pravim domaćinskim pitama se uvek svi obraduju, a sada i u toku posta možete da se počasitite jednom od najukusnijih. Obično se posne pite prave od krompira ili pečuraka, pa ako želite da poboljšate ukus spojite ove dve namirnice i dodajte luk. Umesto jajima pitu zalijte pivom, a pred kraj je pospite i biljnim sirom. Kombinacija odličnih sastojaka je čini kraljicom svake slavske trpeze.

Sastojci: 500 g kora, 2 crna luka, 2 krompira, 80 g sojinih ljuspica, 400-500 g pečuraka, 70 g biljnog sira, malo susama.

Za prelivanje:100 ml ulja, 250 ml piva

Priprema: Crni luk iseckajte, pa propržite na malo ulja. Krompir oljuštite i izrendajte, pa prelijte vodom i ostavite 10 minuta. I sojine ljuspice prelijte vodom i isto ostavite 10 minuta. U tiganj sa lukom dodajte krompir i sojine ljuspice, koje ste prethodno procedili, pa kratko propržite. Zatim dodajte i seckane perčurke. U nauljenu tepsiju stavite koru i preko rasporedite malo fila, opet kora, fil i tako ređajte dok ne utrošite sve. Poslednji red treba da bude kora. Pomešajte pivo i ulje, pa prelijte pitu koju ste prethodno isekli na kocke. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Nakon 15 minuta izvadite i pospite je rendanim sirom i susamom, pa vratite u rernu. Vreme pečenja zavisi od vaše rerne.

Autor: Pink

#Slava

#hrana

#krompir

#pečurke

#pita

#pivo

#posna pita

#recept