I kad nema raketnih udara Rusije, uništavaju nam energetski sistem

Norveška će izdvojiti 100 miliona dolara Ukrajini kako bi se obnovio uništeni energetski sistem, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

- Zahvalni smo norveškim partnerima za pomoć u iznosu od 100 miliona dolara za obnavljanje naše infrastrukture - naveo je Zelenski na Tviteru.

Prema ukrajinskom lideru, Norveška pruža vojnu, ekonomsku, političku i humanitarnu pomoć, i pomaže sa snabdevanjem gasa, preneo je TASS.

Nedavno je Norveška obezbedila oko 15 miliona dolara za obuku ukrajinskih vojnika.

Zelenski je izjavio da i kada nema raketnih udara Rusije, postoje drugi tipovi granatiranja i napadi dronova koji uništavaju ukrajinski energetski sistem.

On je naveo da je najgora situacija sa nestankom struje u oblastima Lavova, Vinice, Kijeva, Ternopolja, Suma, Zakarpatja, Žitomira, Hmeljnickog i u Kijevu.

- Jedna stvar mora biti jasna - čak i ako nema masovnih raketnih udara, to ne znači da nema problema. Skoro svaki dan u različitim regionima ima granatiranja, ima raketnih napada, napada dronom. Energetski objekti su pogođeni skoro svaki dan. Zbog gubitaka u sistemu svi u sistemu moraju da smanje granice - poručio je Zelenski, prenosi "Ukrajinska pravda".

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Ukrajina

#Zelenski

#rusija