Zelenski je rekao da je situacija "i dalje veoma teška" u nekoliko gradova na frontu u regionima Donjecka i Luganska na istoku Ukrajine

Ruske snage uništile su grad Bahmut na istoku Ukrajine, rekao je predsednik Vladimir Zelenski, a ukrajinska vojska je tvrdila da Rusija nastavlja vazdušne udare u nekoliko delova zemlje.

Kako prenose strane agencije, bitka je i dalje usredsređena na četiri regiona koja su ranije pripojena Rusiji. Zelenski je rekao da je situacija "i dalje veoma teška" u nekoliko gradova na frontu u regionima Donjecka i Luganska na istoku Ukrajine.

- Bahmut, Soledar, Marjinka, Kremina. Život na zemlji odavno je nestao na ovim prostorima oštećenim granatama i vatrom. Okupator je uništio Bahmut, još jedan grad koji je ruska vojska pretvorila u spaljene ruševine - rekao je Zelenski u svom video obraćanju.

Generalštab Ukrajine saopštio je da je tokom noći bilo oko 20 vazdušnih udara i više od 60 raketnih napada širom Ukrajine. Portparol Oleksandr Štupun rekao je da su se najaktivnije borbe vodile u oblasti Bahmuta, gde je pogođeno više od 20 naselja.

Autor: redportal.rs

#Bahmut

#Ruske snage

#Zelenski