Hepner trebao da bude lični kuvar princa Hajnriha XIII, koji je postavljen za kralja samoproglašenog nemačkog kraljevstva 😳

Poznati kuvar, čija ćerka je devojka fudbalera Real Madrida Davida Alabe i bivši policajac koji je bio zadužen za zaštitu jevrejskih zajednica od terorističkih napada, uhapšeni su zbog pokušaja državnog udara u Nemačkoj.

Kuvar Frank Hepner je uhapšen 7. decembra u hotelu s pet zvezdica na austrijskom skijalištu Kicbil gde je i radio. Navodno je bio pripadnik komandnog štaba vojnog ogranka ekstremno desničarske grupe Reichsbürger (Građani Rajha) koju je vlast označila terorističkom.

Tvrdi se da je bio zadužen za regrutovanje novih pripadnika, nabavku oružja i druge opreme, izgradnju komunikacione i informatičke infrastrukture. Osim toga, smatra se da je bio zadužen da osigura obroke za pripadnike tzv. Nove nemačke armije.

Austrijski list Die Presse, pozivajući se na tvrdnje istražitelja, objavio je da je 62-godišnji Hepner trebao da bude lični kuvar princa Hajnriha XIII, koji je postavljen za kralja samoproglašenog nemačkog kraljevstva. Prema navodima istražitelja, Hepner je osigurao novac, sredstva za kuvanje, kamper i generator za hitne potrebe, prenosi Guardian.

Autor: Telegraf.rs

#Kuvar

#Nemačka

#hapšenje