Govorio je i o postojanju tajne podzemne baze na Marsu 😮

Bivši šef izraelskog programa svemirske bezbednosti Haim Ešed komeša javnost svojim izjavama. Govorio je o američkoj saradnji sa vanzemaljcima, o Galaktičkoj federaciji i o tajnoj bazi... na Marsu.

Prema bivšem šefu programa svemirske bezbednosti u zemlji Haimu Ešedu, odgovor je da. Govoreći za novine Iediot Aharonot, odgovorio je da vanzemaljci postoje, ali mi nismo spremni za njih. Ešed je služio 30 godina u izraelskom svemirskom programu i tri puta je nagrađivan za svoj rad. Danas, u 87. godini, izjavljuje da su njegova domovina i Sjedinjene Države dugi niz godina u kontaktu sa vanzemaljskim životom.

Foto: Unsplash.com

Ovaj 87-godišnjak je govorio o saradnji SAD sa vanzemaljcima u kontekstu "razumevanja univerzuma". Išao je čak toliko daleko da je govorio o postojanju tajne podzemne baze na Marsu, u koju su, prema njemu i prema Jerusalimskoj pošti, Amerikanci stizali dugi niz godina. Eed insistira na tome da Tramp nije samo svestan svega ovoga, već i da je bio korak ispred davanja velikih otkrića javnosti.

Međutim, Galaktička federacija formirana između SAD i vanzemaljaca prisilila ga je da to ne učini kako bi sprečio masovnu histeriju. - Ne možemo razgovarati o svemu tome dok ne shvatimo šta su svemirci i svemirski brodovi - rekao je penzionisani zvaničnik.

Oni (vanzemaljci) su i sami zatražili da još ne objavljuju svoje postojanje. Žele prvo da dozvole čovečanstvu da se znatno razvije na polju istraživanja svemira i da se upoznaju sa razvojem pre nego što se objave.

Foto: Unsplash.com

Što se tiče zašto je odlučio da o svemu tome razgovara sada, Ešed je objasnio da se akademski pejzaž sada promenio. O svemu navedenom Ešed piše u svojoj novoj knjizi The Universe Beyond the Horizon, od koje se naravno očekuje rasprodaja. Ovaj 87-godišnjak bio je profesor na Institutu za kosmička istraživanja Technion i niz godina je radio sa izraelskim Ministarstvom odbrane u razvoju oružja, u programu Mapat koji je odgovoran za izgradnju i završetak satelitskih i komunikacionih mreža.

Da sam naišao na ova otkrića pre pet godina, bio bih u bolnici. Danas govorim drugačije, jer nemam šta da izgubim. Imam diplome, nagrade, poštujem strane univerzitete i oni poštuju mene.

Do svoje demobilizacije bio je odgovoran za slanje 20 satelita u svoju zemlju. Iako nije jasno postoje li dokazi koji potkrepljuju Ešedove tvrdnje, ovi navodi dolaze ubrzo nakon što je izašla vest da je Izrael prošle godine neuspešno pokušao da spusti sopstvenu letelicu na Mesec (očekuju se nove vesti da ulože napor za 2021. godinu).

Šta na kraju zaključujemo? Da li Ešed govori istinu? Da li želi samo da promoviše i proda svoju knjigu? Da li je posenilio zbog godina? Istina je da verovatno nikada nećemo saznati. Slične izveštaje dao je Edgar Mičel, šesti čovek koji je hodao po Mesecu, praveći izveštaje o prikrivanju podataka od čovečanstva.

Autor: redportal.rs

#Vanzemaljci

#teorije zavere

#ufo