Među novitetima se nalazi mnogo izdanja domaće i svetske književnosti u kojima ćete uživati.

Najlepši deo pripreme za Laguninu manifestaciju Noć knjige jeste priprema spiska sa naslovima kojima ćete obogatiti svoje police sa knjigama. Među novitetima se nalazi mnogo izdanja domaće i svetske književnosti u kojima ćete uživati.

Noć knjige će trajati od 9. do 11. decembra.

Popusti na Lagunina izdanja:

- za kupovinu jedne knjige 25%,

- za dve knjige 30%,

- za tri knjige 35%,

- za četiri ili više knjiga 40% 

Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust od čak 20%. 

Knjige iz DexyCo asortimana biće takođe snižene 20%.

Knjige koje su izazavale najviše pažnje:

Strelac - Paula Koelja je bogato ilustrovana, kontemplativna parabola o životu iz pera najslavnijeg savremenog brazilskog pisca. U dobro poznatoj tradiciji Alhemičara Koeljo pruža savete za ispunjen život naglašavajući vrednosti kojima treba težiti – mudrost, posvećenost i strast.

Foto: laguna

Autor čuvenog romana A ako je to ipak istina i brojnih bestselera Mark Levi u romanu Sedam dana za večnost nas vodi u svet pun uzbuđenja, nežnosti, humora i neočekivanih obrta. Želeći da stave tačku na večito rivalstvo, Bog i Lucifer zadaju jedan drugome poslednji izazov. Šalju u misiju dvoje svojih najboljih agenata. Lukas i Zofija će se sedam dana boriti na zemlji za prevlast dobra ili zla.

Draga Mašin - Ljubiše Jocića je nenadmašan roman o zlosrećnoj srpskoj kraljici, ženi poslednjeg Obrenovića. U njemu pisac pitkim i besprekornim stilom prelama atmosferu koja dočarava „fin de siècle“, istovremeno i epohu kraja dinastije Obrenovića, kroz porodične nesreće, uspon i pad dvorske dame Drage Mašin.

Barbarosa - Džonatana Dimblbija predstavlja do sada najbolji prikaz najveće vojne operacije u istoriji. Ciljevi operacije Hitlerovog napada na Rusiju juna 1941, bili su: uništenje sovjetskog komunizma, likvidacija Jevreja i stvaranje životnog prostora za višu nemačku rasu. Međutim, ovaj ambiciozni poduhvat doveo je naposletku do uništenja Trećeg rajha.

Foto: laguna

Prvi dobitnik nagrade Beogradski pobednik Drago Kekanović u romanu Veprovo srce tka priču u kojoj razaznajemo bilanse gubitaka jednog sveta koji je bio izložen nasilju, poniženju i izgnanstvu. Dvadeset godina po izbijanju građanskog rata u Hrvatskoj četvorica prijatelja nalaze se u Beču povodom svadbe koju organizuje takođe izgnanik. Jedan od njih započinje hipnotišuću priču o lovu na velikog vepra, koji se odigravao paralelno sa ispaljivanjem prvih kuršuma na Slavoniju.

Nova knjiga Gorana Markovića sa tragikomičnim zapletom Doktor D. svojevrstan je „roman s ključem“, u kojem će se otključati lažni sjaj jednog krvavog državnog i ideološkog projekta i ogoliti sva beda, sebičluk i proračunatost njegovih nosilaca.

Čast da Starway prvi povede na putovanje kroz svet devete umetnosti ima jedna od najpoznatijih i najpriznatijih mangi Laku noć, Punpune, remek-delo koje potpisuje Inio Asano, nadaleko poznat kao jedna od vodećih olovaka japanske strip-produkcije 21. veka.

Čitaoci će i ove Noći knjige moći da sretnu omiljene pisce, i to u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, i dobiju potpis na knjizi kao lepu uspomenu.

Knjižara SKC, Beograd, petak, 9. 12.

17.00 – Bojan Ljubenović

17.30 – Ivana Dimić

18.00 – Srđan Valjarević

18.30 – Marko Popović

19.00 – Goran Petrović

19.30 – Vladimir Kecmanović

20.00 – Dragan Velikić

Knjižara SKC, Beograd subota, 10. 12.

17.00 – Jasenka Lalović

18.00 – Goran Petrović

18.30 – Mirjana Đurđević

19.00 – Goran Marković

19.30 – Radivoje Bojičić

20.00 – Vlado Ilić, Maja S. Bašić

Knjižara BEO Shopping Center, Beograd, petak, 9. 12.

18.30 – Bojan Ljubenović

Knjižara Jovan Jovanović Zmaj, Zmaj Jovina 12, Novi Sad, petak, 9. 12.

17.00 – Rastislav Durman

18.00 – Mirjana Novaković

18.30 – Vladimir Kopicl

19.00 – Radoslav Petković

Knjižara Jovan Jovanović Zmaj, Zmaj Jovina 12, Novi Sad, subota, 10. 12.

19.00 – Branislav Janković

Isporuka će biti besplatna za sve porudžbine preko sajtova laguna.rs delfi.rs na teritoriji Republike Srbije. Povlašćena cena isporuke DHL-om za porudžbine preko sajta delfi.rs u toku trajanja manifestacije za teritoriju Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine iznosiće 10 evra. Cene isporuke za porudžbine preko sajta laguna.rs za teritoriju Crne Gore i Bosne i Hercegovine obračunavaju se prema važećem povlašćenom cenovniku za pouzeća, dok će za porudžbine plaćene karticama specijalna cena isporuke DHL-om iznositi 10 evra, odnosno 20 KM. Specijalna cena isporuke DHL-om za porudžbine preko sajta laguna.rs za teritoriju Hrvatske iznosiće 10 evra.

Autor: Redportal.rs

#Pisci

#beograd

#knjige

#noć knjige