NAJIZVITOPERENIJI OD SVE DECE

Među carevima ranog imperijalnog perioda Rima, Tiberije drži ubedljivo prvo mesto kao najogavniji, najperverzniji, najprljaviji devijant od svih. Kao mladić u Večnom gradu bio je relativno miran i zatvoren. Ali kada bi stigao na svoje ostrvo Kapri u vilu Jupiter njegova sabijena bolest je doživljavala nekontrolisanu erupciju.

Nakon što je postao imperator, sa 40 godina, potpuno je pukao. Zidovi njegove vile užitka su bili prekriveni tvrdokornim pornografskim mozaicima, od poda do plafona, među kojima bi se Tiberije šepurio sa svojim "uskim pozadinama" (prevod sa lat.). To su bile grupice mladih dečaka čiji su talenti i specijalnost grupnjaci (trojke, tzv. "vozić") koje su izvodili na komandu cara da bi mu razgoreli posustali libido.

Tokom banketa jedna od stvari koje je redovno voleo da čini je da nalije svoje "prijatelje", a potom da im veže vrpce oko penisa da bi ih sprečio da uriniraju.

Sve ovo je posredno i površno prema onome po čemu je ostao upamćen i za života, a to je po okoreloj pedofiliji. Išao je toliko daleko u svojoj izopačenosti, da je čak i kada bi otišao na kupanje imao četu dečaka do 5 godina koji su "naučeni" da plivaju između njegovih butina i da ga grickaju za genitalije. I tu nije kraj...

Najodvratnija stvar koju je čino (kako kažu), je da je novorođenčad držao na genitalijama gde je koristio "njihov instinkt za sisanjem majčinog mleka za svoje zadovoljstvo".

Napastvovao je dva dečaka tokom religjske ceremonije, a kada su se oni požalili polomio im je noge. Takođe voleo je da "spopada" visokorođene žene svojih senatora i rimskih plemića.

U starosti je postao neobično maljav i smrdljiv. Zbog čega su mu mase Rimljana (gde god da bi se skupile) vikale "stari jarac liže stare srneće guzice", što je igra reči na latinskom. Reč za jarca je "caprea", što je iz tadašnjeg slenga za Tiberijevo ostrvo Kapri - "Ostrvo starog jarca".

Nikada nećemo saznati da li su sve ove priče sa sigurnošću tačne, ali sigurno ima veliki deo istine u njima. Sam broj izvora i njihova koherentnost ukazuju na to da je ovaj rimski car bio jedna bolesna i izvitoperena ćurka.

Foto: Wikipedia.org/Marry Harsch - CC BY 4.0

Autor: historycollection.com / Red portal

#Imperijalni dvor

#Kapri

#Orgije

#Perverzija

#Rani Rimski imperatori

#Rimski carevi

#Rimsko Carstvo

#Tiberije

#Tiberius

#bolest

#dekadencija

#grupni seks

#pederastija

#pedofilija

#rim

#seks

#zoofilija