Predstavljamo recept za idealan posni ručak, sprema se očas posla

Predstavljamo vam recept za savršen posni ručak

Posne punjene paprike
Sastojci:
12 paprika šilja
2 šolje pirinča
1 crni luk
1 paradajz
1 kašika paradajz paste
1 kašičica soli
Malo peršuna
Aleva papriku
Za sos:

1 kašika paradajz paste
1 kašika limunovog soka
600 ml vrele vode
1 kašičica soli
Priprema:
Pre svega, pirinač dobro operite i procedite, pa potom dodajte iseckani crni luk, izrendani paradajz, paradajz pastu, so i peršun, malo bibera, alevu papriku i dobro sjedinite, piše Stvarukusa.

Paprike očistite od semenki, ali sačuvajte vrh koji ste odsekli.

Napunite dobijenom smesom, zatvorite vrhom paprike i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu.

Paradajz pastu pomešajte sa limunovim sokom, vrelom vodom i kašičicom soli, pa prelijte paprike.

Pek papir zgužvajte, malo nakvasite i lepo pokrijte paprike. Pecite na 230°C oko 35-40 minuta. Potom sklonite papir i pecite još 10 minuta.

Autor: Krstarica