Stručni žiri u sastavu Lorenco Balbi, Jan Ševalije, Alenka Gregorič, Biljana Tomić i Siniša Ilić doneo je odluku o dodeli nagrada.

U skladu sa odlukom Odbora Oktobarskog salona krajem 2021. godine, odluke Umetničkog direktora 59. Oktobarskog salona donosio je kolektiv Kulturnog centra Beograda, pod vođstvom Zorane Đaković Minniti, pomoćnice direktora KCB za programe, dugogodišnje kustoskinje ove institucije za programe novih medija, pokretnih slika i posebno galerije Podroom, kao i inicijatorke Kolekcije Oktobarski salon.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Nakon 46 dana trajanja ovogodišnjeg "prestupnog” Salona, sa 5 izložbenih otvaranja, uz gotovo svakodnevne prateće programe, stručni žiri u sastavu Lorenco Balbi, Jan Ševalije, Alenka Gregorič, Biljana Tomić i Siniša Ilić doneo je odluku o dodeli nagrada:

Počasna nagrada 59. Oktobarskog salona Želimiru Žilniku

Nagrada 59. Oktobarskog salona radu Crvena, da te nema, trebalo bi te izmisliti Milice Rakić

Specijalna nagrada 59. Oktobarskog salona Sanji Anđelković za rad Pogledaj gore! Ja nisam krošnja – ja sam glasnik!

Posebno pominjanje i nastavak saradnje KCB povodom rada Antonija Grgića Hoće li i dalje ostati u dalekoj budućnosti koji je realizovan zajedno sa performerkom Joanom Knežević kao autorkom performansa koji se svake večeri tokom trajanja Oktobarskog salona izvode ispred Palate Albanije.

Foto: Aleksandrija Ajduković/Aleksandrija Ajduković

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Saopštenje stručnog žirija možete da preuzmete odavde.

Gotovo svi izložbeni prostori zatvoreni su u nedelju, 4. decembra, ali postavku Mesne zajednice Stjepan Filipović u saradnji sa Debatnim programom ULUS-a u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda možete da obiđete do 14. decembra, i postavku radova Dubravke Ugrešić i Ane Adamović u Salonu Muzeja savremene umetnosti do sredine januara 2023. godine.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Autor: redportal.rs

#Oktobarski salon

#dodela

#nagrade