Marčelo Motadeli je po prvi put dirigovao u Srbiji.

Koncert Britnove Iluminacije održan je u subotu 3. decembra 2022. u Sali Beogradske filharmonije. Nastupili su sopran Marija Jelić i kamerni orkestar Srpskog narodnog pozorišta na čelu sa dirigentom iz Italije, maestrom Marčelom Motadelijem.

Foto: CEBEF / Dušan Milenković

 Prvi deo programa sadržao je Britnovu Jednostavnu simfoniju a u drugom delu su izvedene čuvene Iluminacije Bendžamina Britna, koje se retko izvode na našim prostorima. Koncert je propraćen ovacijama, a u publici su bile brojne ugledne javne ličnosti, između ostalih: akademik Ivan Jevtić, nekadašnja gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović, košarkaški as Igor Rakočević i mnogi drugi.

Na ovom koncertu maestro Marčelo Motadeli je po prvi put dirigovao u Srbiji. U svojoj bogatoj biografiji ima zapažene nastupe u operi u Tel Avivu, Rimskoj operi, operama širom Italije, Hrvatske.

Foto: CEBEF / Dušan Milenković

Koncert je organizovao Centar beogradskih festivala - CEBEF u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, u okviru programske celine Atrium Sessions

Autor: Redportal.rs

#Filharmonija

#Muzika

#koncert