EU ponizila Beograd reakcijom na Kurtijevo imenovanje Rašića za ministra

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o učešću na Samitu EU - Zapadni Balkan, 6. decembra u Tirani, doneti isključivo u interesu Srbije i njenih građana.

Vesić je u razgovoru za TV Prva istakao:

Ne znam da li će predsednik otići u Tiranu i kakvu će odluku doneti, ali siguran sam da će uvek doneti odluku u interesu građana Srbije, a ne u svom ili u interesu stranke. Ukoliko bude doneo odluku da ode na Samit, uradiće to u interesu naše zemlje.

Istakao je da je Evropska unija ponizila Beograd svojom reakcijom, nakon što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti imenovao Nenada Rašića za ministra, što je, kaže, potez koji je čak protivan i takozvanom ustavu samoproglašenog Kosova.

U predlogu budžeta za 2023. godinu za kapitalne investicije predviđeno je oko 2,5 milijardi evra, što je za 40 milijardi dinara više nego u ovog godini, a što svedoči o opredeljenju države za dalji razvoj Srbije, rekao je Vesić.

Istakao je da je to impozantan iznos koji je veći od istih ulaganja u svima zemljama Zapadnog Balkana zajedno:

Važna su ulaganja, jer se sa infrastrukturom povećavaju investicije, tako i BDP, građani imaju veće plate, ljudi žive bolje, a to je osnovno opredeljenje.

Autor: tanjug.rs

#Goran Vesić

#Kosovo i Metohija

#Ministar građevinarstva

#Ministarstvo građevinarstva

#Samit u Tirani

#Zapadni Balkan