Posmatrajte, mozgajte, istražujte, gradite i komunicirajte 💡

Prvi put u svojoj istoriji časopis TIME je proglasio Dete godine - Gitanjali Rao. Ima samo 15 godina, dolazi iz Kolorada, a izabrana je u konkurenciji od 5.000 nominovanih, od 8 do 16 godina. Ovu nagradu je zaslužila za rad u kome koristi tehnologiju za rešavanje pitanja u rasponu od kontaminirane vode za piće do zavisnosti od opojnih droga i sajber uznemiravanja.

- Ne pokušavajte da rešite svaki problem, fokusirajte se na onaj koji vas najviše zanima. Kada sam pošla u treći razred počela sam da razmišljam o tome kako možemo koristiti nauku i tehnologiju za stvaranje društvenih promena - istakla je Rao.

Samo 10 godina je imala kada je roditeljima saopštila da želi da istražuje tehnologiju ugljenika i njegovih jedinjenja u istraživačkoj laboratoriji za kvalitet vode u Denveru.

- Posmatrajte, mozgajte, istražujte, gradite i komunicirajte - je ono što je briljantna mlada naučnica i pronalazač Gitanjali Rao rekla poznatoj holivudskoj glumici i aktivistkinji Andželini Džoli putem Zum aplikacije.

View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)

IZVOR: IG / time

Na sledećem videu možete videti deo onoga što je mlada naučnica poručila poznatoj glumici:

View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)

IZVOR: IG / time

Autor: redportal.rs

#Time

#dete godine

#naučnica