1. zbirka poetskih zapisa Tatjane Ćalasan

Gramofon na jednu noć  je luksuzno opremljena knjiga na 407 strana. Nastala je tokom kovid perioda, od januara do decembra 2020. Knjiga je tvrdog poveza sa velikim brojem ilustracija koje je radila akademska slikarka Sanja Raonić, a štampana je u čuvenoj i najstarijoj štampariji u jugoistočnoj Evropi - OBOD Cetinje 📃📜.

Gramofon na jednu noć sadrži 166 songova, koji su po brojevima, i nazivani, odnosno nemaju konkretno svoje ime već broj, što je jedna povezujuća nit sa gramofonom. Svih 166 pesama grupisano je u 12 vinila - po godišnjim dobima / mesecima kako su pesme nastajale, tokom pandemijske godine, od januara do decembra 2020. Upravo tako kako su i nastajale, hronološki su prenesene i u zbirku. Pored songova u sredini knjige se nalaze recenzije i utisci prijatelja i poznanika koji su čitali zbirku pre nego što je knjiga objavljena.

Tatjanine promocije su uvek zabavne i drugačije, a posle Podgorica, Kotora, Budve, Sarajeva, Beča i Novog Sada, konačno dolazi u Beograd, gde će u klubu Dim u utorak, 6. decembar, od 19.30 č. uz muziku sa ploča, Tatjaninu poeziju čitati glumica Nada Šargin, a moderirati Maja Uzelac.

Foto: redportal.rs/Ustupljene fotografije

TATJANA ĆALASAN

Tatjana Ćalasan je rođena 1977. godine u Zenici, a živi i radi u Podgorici. Završila je Fililoški fakultet u Novom Sadu, magistrirala na Fililoškom fakultetu u Beogradu. Trenutno je na doktorskim studijama na Filološkom fakultetu u Sarajevu. Bavi se prevodilaštvom i radi kao profesorka nemačkog jezika. Gramofon na jednu noć je Tatjanina 1. zbirka poetskih zapisa.

Autor: redportal.rs

#Gramofon na jednu noć

#Tatjana Ćalasan

#bookish