Vlatka Pokos: Maligna tvorevina koju spominjete kao mesto svog rođenja, nikad nije postojala, osim u mokrim snovima velikosrba.

Hrvatska voditeljka Vlatka Pokos napala je golmana Kanade i Crvene zvezde Milana Borjana zbog njegove izjave da nije rođen u Hrvatskoj, nego u Krajini Dalmaciji, jer je to bilo srpsko mesto.

Ona se obratila fudbaleru putem Instagrama, ali je najpre čestitala Hrvatskoj koja je pobedila Kanadu na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru.

- Dragi Milane, imam dovoljno godina da se malo bolje sećam istorije i geografije ovih prostora pa Vam mogu sa sigurnošću reći da ste 1987. godine rođeni u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj, u Hrvatskoj prelepoj Dalmaciji i hrvatskom gradu Kninu. Vaši preci su u Hrvatsku stigli bežeći pred Otomanskim carstvom i našli dom na hrvatskom tlu ali, nažalost, nisu prihvatili ovu zemlju kao svoju domovinu već su ovde želeli da stvaraju "Srbiju". Maligna tvorevina koju spominjete kao mesto svog rođenja, nikad nije postojala, osim u mokrim snovima velikosrba, a ti isti su razlog za beg Vaše porodice iz vaše domovine Hrvatske. Kad širite velikosrpske laži po svetu i dirate se u hrvatsko sveto tlo, plaćeno hiljadama žrtava i krvlju, onda morate očekivati odgovor koji Vam se neće svideti - poručila je Vlatka.

Posto za Vlatku istoija počinje od 1945. verujemo da je čula da se nekad dogodio i Prvi svetski rat i da je 1918. srpska vojska oslobodila taj prostor od austrijskog carstva.

View this post on Instagram

A post shared by Vlatka Pokos/Toronto/Zagreb/Split (@vlatkapokos)

IZVOR: IG / vlatkapokos

pročitajte još

DERBI VEČERAS u 8 🏀

Autor: Redportal.rs

#Hrvatska

#borjan

#krajina