Penzioneri iz kategorije zaposlenih na novembarske penzije mogu računati od 10. decembra

Prema kalendaru isplata novembarskih penzija koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), penzije za ovaj mesec prvi ce dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, kojima će primanja početi da pristižu od 2. decembra.

Sa novembarskim čekom stići će i najavljena povišica od devet odsto, pa će prosečna penzija u Srbiji iznositi 33.760 dinara, pošto prosečna oktobarska penzija prema podatku koji je danas objavio Fond PIO iznosi 30.973 dinara.

Četiri dana kasnije, 6. decembra počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na koji način isplate su se opredelili, tj. da li penzije primaju preko tekućih računa, na kućne adrese ili ih podižu na poštankim šalterima.

Najbrojnija grupacija, penzioneri iz kategorije zaposlenih na novembarske penzije mogu računati od 10. decembra, kada će početi isplata za one koji primanja dobijaju preko tekućih računa, a dva dana kasnije za korisnike koji ih dobijaju na kućnim adresama ili na šalterima pošta.

Autor: Tanjug

#penzije

#povišica