Južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova je pre 2 dana izjavilo da preispituje dodatne unilateralne sankcije Severnoj Koreji zbog nedavnih raketnih testiranja.

Sestra severnokorejskog vođe Kim Džong Una uputila je uvredljive pretnje Južnoj Koreji zbog razmatranja unilateralnih sankcija Severnoj Koreji, nazivajući novog južnokorejskog predsednika i njegovu vladu idiotima i "podivljalim psima koji grizu kost" što im je bacio SAD. Južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova je pre 2 dana izjavilo da preispituje dodatne unilateralne sankcije Severnoj Koreji zbog nedavnih raketnih testiranja. Ministarstvo je saopštilo da će takođe razmotriti sankcije i mere ograničenja za navodne kibernetičke napade Severne Koreje ako Kim Džong Un krene s većom provokacijom poput nuklearnog eksperimenta.

- Pitam se kakve će "sankcije" južnokorejske vlasti, koje nalikuju na divljeg psa što trči unaokolo i grize kost koju je bacio SAD, drsko nametnuti Severnoj Koreji? Kakav spektakularan prizor! - rekla je Kim Džo Džong, a prenosi AP.

Dodala je da Južna Koreja "nije bila njihova meta" dok je njen bivši predsednik, koji je tražio pomirenje sa Severnom Korejom, bio na vlasti.

Autor: Redportal.rs

#Južna Koreja

#Kim Džong Un

#Severna Koreja

#sestra