Uzajamna podrška teritorijalnom integritetu

Srbija i Azerbejdžan u prisustvu predsednika dve zemlje Aleksandra Vučića i Ilghama Alijeva, potpisali su danas ukupno sedam bilateralnih sporazuma.

Vučić i Alijev potpisali su zajedničke izjave, kao i memorandum o osnivanju Saveta za strateško partnerstvo.

Među potpisnicima današnjih sporazuma, među kojima je i Sporazum između dve vlade o readmisiji su i ministri Bratislav Gašić, Goran Vesić i Nikola Selaković.

Potpisan je Memorandum o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva digitalnog razvoja i saobraćaja Azerbejdžana o priznavanju ovlašćenja u skladu sa propisom 1/10 Međunarodne konvencije o standardima za obuku, izdavanje i uverenje i vršenje brodske straže pomoraca iz 1978. godine sa izmenama i dopunama.

Posle sastanka dve delegacije u Palati Srbija potpisan je i Administrativni ugovor za sprovođenje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana o socijalnoj sigurnosti, memorandum o razumevanju između Razvojne agencije Srbije i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Azerbejdžana.

Takođe, potpisan je i Memorandum o razumevanju između Agencije za promociju izvoza i investicija Azerbejdžana i Privredne komore Srbije.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Alijev

#Azerbejdžan

#Vučić