Trener Italije istakao da je nepravedno što evropskog prvaka nema na Svetskom prvenstvu

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini ponovio je da je Italija morala da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, prenose italijanski mediji.

Italija je prošle godine osvojila titulu na Evropskom prvenstvu, ali je u polufinalu baraža za plasman na Mundijal poražena od Severne Makedonije 1:0.

"Nismo na Mundijalu i to moramo da prihvatimo. Baš žestoko boli. Mislim da ko god da osvoji Evropsko prvenstvo mora automatski da učestvuje na SP. Ne samo šampioni Evrope, već i prvaci svih kontinenata. Ovo govorim u interesu fudbala i samog Mundijala", rekao je Manćini.

Italija nije učestvovala ni na SP u Rusiji 2018. godine. Selektor Italije je istakao da je Argentina favorit za osvajanje Mundijala. Argentina je na Mundijalu u Kataru startovala porazom od Saudijske Arabije 2:1.

"Argentina je favorit, ne samo zato što ima Lionela Mesija. Francuska je, čak i bez Karima Benzeme jaka, kao i Nemačka i Belgija, a pre ili kasnije i Engleska će nešto da osvojio", zaključio je Manćini.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#manćini