Navodi se da su se sagovornice složile kako Srbija i Kina u budućnosti treba više da sarađuju u investicijama u poljoprivredne tehnologije

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković razgovarala je danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, saopštilo je Ministarstvo.

Navodi se da su se sagovornice složile kako Srbija i Kina u budućnosti treba više da sarađuju u investicijama u poljoprivredne tehnologije.

Foto: Tanjug/Kristina Đerić

Ministarka Tanasković je istakla da je ponosna na činjenicu da su bilateralni, politički i ekonomski odnosi i saradnja između Srbije i Kine izuzetno razvijeni i što se konstantno unapređuju i podižu na sve viši nivo.

Ona je rekla da je ponosna što poljoprivreda, kao resor na čijem sam čelu, predstavlja jednu od prioritetnih oblasti saradnje između dveju prijateljskih zemalja, prenosi Ministarstvo.

- S toga smatram da je naš zadatak da zajedničkim naporima doprinesemo njenom sveobuhvatnom unapređenju, kako na institucionalnom nivou, tako i u domenu robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda - naglasila je Tanaskovićeva.

Ambasadorka Čen Bo istakla je da je poljoprivreda stub ekonimija obeju zemalja i od velikog značaja za bilateralnu saradnju.

Ambasadorka Kine je rekla da se obim međusobne razmene u poljoprivredi iz godine u godinu povećava i naglasila da su srpski proizvodi visokokvalitetni, prenosi Ministarstvo.

Čen Bo je istakla da kineski investitori pokazuju veliko interesovanje za nova ulaganja u prehrambenu industriju Srbije, kao i za izgradnju distributivnog centra u našoj zemlji.

Rekla je da u oblasti poljoprivrednih tehnologija takođe postoje velike mogućnosti za saradnju stručnjaka iz Srbije i Kine, prenosi Minsitarstvo.

Autor: Tanjug

#Ministarka poljoprivrede

#ambasadorka Kine

#jelena tanasković

#prehrambena industrija

#Čen Bo