Nole postao nastariji teniser koji je osvojio Završni turnir

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je nakon 7 godina titulu Završnog Mastersa u Torinu, i podigao ga po 6. put čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Foto: printscreen sport klub

Nole je tako završio tešku godinu na 5. mestu ATP liste i sa 5 osvojenih trofeja, a nakon sinoćne pobede u finalu protiv Kaspera Ruda, otkrio je kako je uspeo da pobedi umor i ostane mentalno jak:

- Imam odličnog fizioterapeuta. Imam sjajan tim. Imam rutine koje mi odgovaraju kod oporavka. Mislim da me je neko posle meča sa Medvedevim pitao gde je granica? Zaista često osećam da ta granica postoji samo u našem umu, perspektivi. To je unutrašnja bitka sa samim sobom jer postoji glas koji ti uvek govori da si umoran, da ne možeš i tako to. Loš momak i dobar momak. Ti pokušavaš da nahraniš dobrog momka da postane glasniji, jači od lošeg. To je tako - rekao je jedan od najboljih tenisera svih vremena i dodao:

- Lakše je reći nego učiniti. To je nešto što vas podiže ujutru iz kreveta, to je srce, um, životna sila, gorivo, šta god. Za mene je to i dalje glad. To je ljubav prema igri, strast: Volim igru. Već sam rekao. Tenis je moj omiljeni sport, dao mi je toliko privilegija i benefita. Zašto ne probati? Zašto ne sanjati o tome? Nemam problem sa verbalizujem da imam najveće ciljeve, da želim da bude najbolji, da želim da pobedim na svakom turniru. Ne mislim da je to neskromno, važno je poštovati igru i biti siguran u sebe - izjavio je Nole.

Foto: printscreen sport klub

Novinari su Novaka pitali i da li razmišlja o penziji, kada će reći kraj:

- Nema kraja, kako kažu u američkom fudbalu. Ne osećam da imam misli i ideje o tome kako želim da završim karijeru, u smislu kada da završim. Da imam nešto na umu, podelio bih to sa vama.

- Za mene je sve u dobrim emocijama i pozitivnim osećanjima na terenu, treninzima. Jedna stvar je osvojiti velike trofeje, sve je lepo, bajka. Ali moraš proći kroz mnogo poteškoća, teških dana, svakodnevnih izazova kako bi se motivisao, radio na sebi, došao do ovog nivoa i šanse da se pobedi. Uživam u procesu iz dana u dan, zaista. Igram sa mojim sinom, profesionalcima, juniorima. Gledam tenis. To je strast, opsesija. To je sastavni deo mog života. To me ispunjava. Ja sam pravi fan igre.

Foto: printscreen sport klub

Srpski as ne zna šta donosi budućnost:

- Ako je to nešto što nestaje ili više ne osećam strast i ljubav prema igri u takmičarskom smislu... Ljubav prema tenisu nikada neće nestati, uvek će biti tu. Zauvek ću ostati u tenisu, bez obzira na oblik, formu, ulogu. Konkurencija je nešto drugo. Profesionalna karijera traži mnogo odricanja. Za to je neophodni imati podršku bliskih ljudi, imati balans. Trenutno mi stvari dobro funkcnionišu na tom planu. Nikad se ne zna šta može da se dogodi. Deca imaju osam i pet godina, postaju stariji, imae različita interesovanja. Možda će imati drugačije zahteve od mene. Ako moram da provodim više vremena sa njima, a manje na tenisu, to će se desiti. Ne znam šta budućnost donosi. I dalje imam glad za trofejima, pišem istoriju, takmičim se na najvišem nivou, donosim dobre emocije ljubiteljima sporta, tenisa. To je ono što me pokreće. Imam mnogo različitih motivacionih faktora i motivacije mi ne nedostaje nikada. Naravno, svi imamo loše dane, nedelje. Ali generalno, taj osećaj je i dalje prisutan - zaključio je Novak.

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#karijera

#novak djokovic

#titula