Podsetimo, vlast u Prištini planira da od ponedeljka, 21. novembra, vozačima koji ne preuzmu RKS oznake naplaćuje kaznu od 150 evra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa premijerom privremenih prištinskih vlasti Aljbinom Kurtijem u Briselu, a na poziv evropske administracije.

Prema informacijama Novosti, susret će biti organizovan u nedelju uveče ili u ponedeljak ujutru, a tema će biti poslednje tenzije na Kosovu i Metohiji izazvane jednostranim akcijama Kurtijeve vlade.

Ideja predstavnika EU je da se pronađe izlaz iz trenutne pat pozicije, koju je kreirao Kurti odlukom da Srbima na KiM nametne korišćenje automobilskih tablica sa oznakama lažne države Kosovo.

Podsetimo, vlast u Prištini planira da od ponedeljka, 21. novembra, vozačima koji ne preuzmu RKS oznake naplaćuje kaznu od 150 evra. Revoltirani ovim potezima Prištine, Srbi su izašli iz svih institucija tzv. Kosova, rešeni da se u njih ne vrate sve dok se ne formira Zajednica srpskih opština i ne poništi odluka o tablicama.

Autor: Novosti.rs

#Evropska unija

#Kosovo i Metohija

#Srbija

#aleksnadar vucic

#brisel