U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima 🌧️

Republički hidrometeorloški zavod upozorio je da se od sutra do ponedeljka na području Srbije očekuju obilnije padavine.

Veća količina kiše u petak i subotu najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje. Očekuje se da ukupna količina kiše za četiri dana u Vojvodini dostigne od 20 do 40 mm, a u ostalim krajevima od 40 do 70 mm, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u regionu Pomoravlja i Homoljskih planina lokalno i više.

U Srbiji će sutra ujutru biti ponegde kratkotrajna magla, a u toku dana biće umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, tokom dana u pojačanju, naročito u planinskim predelima, a posle podne i u košavskom području. Uveče i u toku noći vetar će biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura biće od 4 do 9 stepeni, a najviša od 11 na severu Vojvodine do 17 na jugu Srbije.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima. Najniža temperatura biće oko 9, a najviša oko 13 stepeni, prenosi Telegraf.

PREMA IZGLEDIMA VREMENA ZA NAREDNIH SEDAM DANA, BIĆE PRETEŽNO OBLAČNO S ČESTOM POJAVOM KIŠE.

U subotu, 19. novembra se više padavina (od 20 do 30 mm za 24 sata) očekuje u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak (20 - 21. 11.) zona intenzivnih padavina izmeštati ka jugu i istoku Srbije uz količinu kiše ponegde veću i od 40 mm za 24 časa.

U noći između nedelje i ponedeljka kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije uz lokalno stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm na većim visinama, a u ponedeljak tokom dana sneg je moguć i u regionu Homoljskih planina.

Maksimalne temperature u većini mesta od 6 do 11 stepeni, a na jugu i istoku Srbije i do 15 stepeni. U utorak i sredu, 22. i 23. novembra duvaće košava, a u oblasti Dinarskih planina jak jugozapadni vetar. Česta naoblačenja s kišom, na planinama i sa snegom očekuju se i u nastavku naredne sedmice.

Autor: Telegraf

#Padavine

#kiša

#obilnije padavine

#rhmz

#upozorenje