Veoma neobičan trag koji asocira na punoglavca na noćnom nebu.

Na Instagramu se pojavio snimak iz Kine na kom se vidi neobjašnjiva pojava na nebu nalik na NLO, a koja je očevice ostavila bez teksta.

Očevici u centralnom kineskom okrugu Minkuin zabeležili su snimak objekta nalik na NLO dok je iza sebe ostavljao veoma neobičan trag koji asocira na punoglavca na noćnom nebu. ⁠ Prema News Flare, snimak je zabeležen u toj oblasti 12. novembra. ⁠ Li Lang, profesor astronomije u Pekingu, rekao je za medije da je verovatno reč o "lansiranom veštačkom astronomskom objektu", prenosi Kurir.

View this post on Instagram

A post shared by NowThis (@nowthisnews)

IZVOR: IG / @nowthisnews

ova pojava zasigurno je izazvala šok među korisnicima društvenih mreža. Mnogi su se pitali šta bi to moglo biti, te je veliki broj njih pretpostavio da je reč o neidentifikovanom letećem objektu. Bez obzira na odgovore, većina korisnika Instagrama se složila da prizor izgleda neverovatno. Međutim, neki su bili isuviše radoznali.

- U redu, može li neko da mi kaže šta je to, kako bih mogao da spavam večeras? - glasi jedan od komentara.
- Taj zalazak sunca mora da je bio prelep, ali ovo je bio šlag na torti - glasio je drugi komentar.

U međuvremenu, činilo se da je treći korisnik suzio objašnjenje na dve opcije, pa je naveo: "To je lansiranje rakete, u poslednjoj sekundi možete videti razdvajanje prve faze i paljenje motora u drugoj. Međutim, to bi mogla biti neka vrsta testa balističke rakete."

Nedavno tokom slične situacije, radio teleskop Sky Eye u Kini je najverovatnije ranije ove godine uhvatio neobične signale iz svemira, prenosi News 18.

Prema Time, izveštaj državnog časopisa Science and Technology Daily tvrdi da je teleskop detektovao uskopojasni elektromagnetni signal. Oni su se prilično razlikovali od signala koji su prethodno primljeni. Medijska kuća je citirala Zhang Tonjiea, glavnog naučnika tima za pretragu vanzemaljskih civilizacija. Međutim, izveštaj je potom izbrisan. Do danas nije poznato zašto je taj članak uklonjen.

Autor: Kurir.rs

#NLO

#Peking

#lansiranje rakete

#raketa

#ufo