Alabama je ukrašena 😂

U američkoj saveznoj državi Alabama, jedno šerifovo odeljenje se našlo na udaru kritika na Fejsbuku. Razlog tome je što su objavili sliku jelke ukrašene slikama osumnjičenih. Dekoraciju su nazvali "pucanjem", što je izazvalo hiljade negativnih komentara.

Šerifova zastupnica branila je tu sliku rekavši da ona predstavlja kriminalce koji su višestruki prestupnici. U opisu objave na Fejsbuku je bilo:

- Naše drvo smo ukrasili POGLEDIMA da pokažemo koliko smo nasilnika ove godine skinuli sa ulica Mobile! To ne bismo mogli da uradimo bez naših vernih sledbenika!

Objava, koja je u međuvremenu uklonjena, privukla je 7.900 komentara, navodi novinska agencija Associated Press. Iako su neke reakcije bile pozitivne, mnogi ljudi su komentarisali da je to ponižavajuće i okrutno.

Američka unija građanskih sloboda u Alabami (ACLU) osudila je drvo, nazvavši ga "podeljenim i surovim". Direktor organizacije za građanska prava JaTaune Bosby rekao je da se većina uhapšenih borila sa problemima mentalnog zdravlja i zloupotrebom droga i dodaje:

- Njima je potrebna pomoć i briga zajednice, a ne otvoreno prezir od vođa.

IZVOR: FB / ACLU of Alabama

Autor: edportal.rs

#jelka

#policajac

#serif

#uhapšeni

#ukrašavanje jelke