Bombone su konzumirale i spremačice kuće kojima je nakon toga pozlilo.

Državljanin Kanade (43), čiji su bomboni s THC-om pretragom pronađeni u kući na području Konavala koju je unajmio za odmor, kažnjen je sa 27 hiljada kuna. 

Kako je saopštila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, prekršajno sankcionisan skladno Zakonu o suzbijanju zloupotrebe droga novčanom kaznom od 20 hiljada kuna. Osim toga, naplaćeni su mu i troškovi veštačenja u iznosu od 7.550,00 kuna.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su, podsetimo, nakon prethodno dobivejih operativnih informacija 3. novembra naredbom Opštinskog suda u Dubrovniku, pretražili kuću za odmor.

Pretragom je pronađena manja količina marihuane i plastična kutija u kojoj su se nalazili bomboni raznih oblika i boja težine 332 grama kao i 15 pakovanja sa sadržajem, nepoznate stvari omotane belim papirom težine 175 grama. Bombone su prethodno konzumirale spremačice kuće kojima je nakon toga pozlilo zbog čega su zatražile lekarsku pomoć, navodi policija.

S obzirom na to da se za pronađene slatkiše posumnjalo da sadrže supstance koje se nalaze na popisu droga poslani su na veštačenje te je nalazom potvrđeno da se u njima nalazi THC, psihoaktivni sadržaj koja se dobija iz indijske konoplje i koja spada u drogu.

S obzirom na to da se za pronađene slatkiše posumnjalo da sadrže supstance koje se nalaze na popisu droga poslani su na veštačenje pa je nalazom potvrđeno da se u njima nalazi THC, psihoaktivna susptanca koja se dobija iz indijske konoplje i koja spada u drogu.

Istraživanjem utvrđeno je da pronađeni bomboni pripadaju 43-godišnjem državljaninu Kanade, u čijem najmu je bila kuća za odmor, od kojeg je, kao mera opreza, oduzeta putna isprava, do okončanja istrage.

Autor: Večernji.hr

#Hrvatska

#droga

#slatkiši