Obnavljaju se kolovozi u 14 ulica u Irigu, Jasku, Vrdniku, Neradinu, Rivici, Šatrincima i Krušedol Selu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je danas tokom obilaska radova na rehabilitaciji kolovoza u Irigu da će iduće godine početi izgradnja prečistača otpadnih voda u tom mestu.

Foto: Tanjug/Andrej Pap

Kako navodi Pokrajinska vlada, obnavljaju se kolovozi u 14 ulica u Irigu, Jasku, Vrdniku, Neradinu, Rivici, Šatrincima i Krušedol Selu, što je posao vredan 140 miliona dinara, od čega je 100 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, a 40 miliona je obazbedila Opština Irig.

- Konkretnim projektima želimo da pomognemo Irig kao opštinu koja će, nakon velikih infrastrukturnih radova i projekata koje realizujemo zajedno sa Vladom Srbije u budućnosti biti jedna od najuređenijih i najlepših opština u Vojvodini, sa velikim potencijalima u turizmu - istakao je Mirović.

On je ocenio da se radovi na izgradnji tunela kroz Frušku goru odvijaju veoma dobro i da će Irig izgradnjom Fruškogorskog koridora i izmeštanjem saobraćaja iz centra grada biti postavljen u novi sistem razvoja.

Mirović je naglasio da je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine od 2016. godine uložila više od 880 miliona dinara u Irig i najavio da će ta podrška narednih godina biti još veća.

Foto: Tanjug/Andrej Pap

Povodom Dana opštine Irig, predsednik Mirović prisustvovao je Svečanoj sednici Skupštine opštine posvećenoj 13. novembru 1918. godine, kada je Irig oslobođen u Prvom svetskom ratu.

Na sednici je predsedniku Pokrajinske vlade uručena zahvalnica za sveukupni doprinos razvoju opštine Irig.

Autor: Tanjug

#Irig

#igor mirović

#otpadne vode

#prečistači