I dronovi aktivirani u poteri za velikom mačkom

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović rekao je da je potraga za panterom u apatinskom ataru zbog magle i bezbednosti učesnika završena za večeras, ali da se u zavisnosti od mogućeg kretanja velike mačke i dojava gde je viđena, potraga nastavlja i sutra.

Ivanović je rekao da su nadležne ekipe danas krenule na teren nakon video snimka na kojem se vidi velika crna životinja nalik panteru, koju su danas snimili gosti Banje Junaković u blizini Prigrevice. Kako je izjavio Ivanović:

Vode Vojvodine su obezbedile dron sa termovizijskom kamerom i pregledali smo najmanje 150 hektara šume i atara. Sa nama su lovočuvari iz Vojvodinašuma koji poznaju teren, a tu su i policijski službenici iz Apatina. Do večeras nismo primetili pantera, samo ptice i glodare.

Opština Apatin obavestila je danas građane da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Kako je navedeno u obaveštenju za javnost opštine Apatin:

Mole se građani da ne idu do daljeg u tom pravcu, kao i u pravcu Prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji.

Autor: tanjug.rs

#Dron

#Panter

#Selo

#Sonta

#Zaštita životinja

#apatin

#divlja mačka

#lovci

#potera

#snimak

#sutra

#upozorenje

#velika mačka