Presudio je Viši sud u Somboru

Meštanin Turije Z.Z. je danas nepravosnažnom presudom Višeg suda u Somboru oglašen krivim za teško ubistvo i osuđen na 20 godina zatvora.

U tu kaznu mu se, kako predočava Manela Operta Podunavac, portparol Višeg suda u Somboru, uračunava i vreme provedeno u pritvoru, počev od 20. marta prošle nedelje.

Ovaj tridesetogodišnjak se tereti da je marta prošle godine provalio u kuću komšinice M.P. (80) i zadao joj više udaraca u predelu glave, nanevši joj teške povrede tupim predmetom, od kojih je nesrećna žena preminula. On je, kako se sumnja, u noći između 18. I 19. marta 2021. godine, razbio staklo na prozoru osamdesetogodišnje žene i provalio u kuću komšinice koja je živela sama, verovatno s namerom da je opljačka.

Misleći da starica spava počeo je da je udara  po glavi, nanevši joj teške povrede zbog kojh je prevezena kolima Hitne pomoći u Urgentni centar u Novom Sadu, gde je nedugo zatim podlegla.

Z.Z. se najpre teretio za pokušaj teškog  ubistva, usled smrti oštećene, krivično delo je preinačeno u teško ubistvo. Na početku glavnog pretresa održanog 22. februara, on se, kako saznajemo, branio ćutanjem.

Autor: novosti.rs

#UBISTVO

#sombor

#sud