Novo suđenje kriminalnom klanu

Srđan Lalić na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića otkrio je kakva monstruozna dela su rađena u kući u Ritopeku.

- Na pola puta javili su da svi dođemo u bazu da su oteli lice. Miloš Budimir je javio da je u pratnji primetio Aleksandra Šarca. Krenuli smo svi ka bazi. Peške sam se posle uputio ka bunkeru. Među poslednjima sam stigao u kancelariju u sklopu bunkera. Unutra zatičem skoro sve učesnike pratnje i jedno prebijeno lice. Ispitivali su ga. On je otvorio i Skaj. Rekli su mi da je taj što je otet rekao da radi za Lazara Vukićevića. Po nalogu Veljka brišem snimke sa kamera iz naše prostorije - rekao je Lalić i dodao:

- Narednih dana po njegovom nalogu brišem snimke i sa kamera sa stadiona. Milošu Budimiru i meni kaže da idemo za Ritopek. Lice se vezuje lisicama. Na sebi je imao tamnu majicu, bermude i bele patike. Unosimo ga u kombi, polažemo između sedišta. Moj zadatak je bio da ga čuvam. Odlazimo ka kući u Ritopeku. Tamo nas dočekuje Draganić. Belivuk na stadionu naređuje da se uklone tragovi krvi, ukloni nameštaj. U Ritopeku sam ja pretresao to lice, unosimo ga u skriveni prostor. Nastavimo da ga ispitujemo, on kreće da priča neke nepovezane stvari, da nas laže. Priča kako radi za Vukićevića, da ga je upoznao u zatvoru, da mu je dao 500 evra, da mu je kupio te bele patike...

- Miloš Budimir i ja smo loše reagovali na to, kleštima sam mu prignječio prst na desnoj nozi. Miloš Budimir mu je čekićem na levom kolenu napravio otvorenu ranu. Nije jauknuo, pa smo mislili da je pod dejstvom droga. U cilju ispitivanja smo ga tukli drvenom štanglom, tukli ga, ispitivali, Miloš Budimir i Draganić i nekoliko puta ga fotografisali. Govorio nam je da je 25 dana ranije izašao iz zatvora, da nije mnogo upućen u celu situaciju. Miloš Budimir je uzeo kabl i obavili smo Mitiću kabl oko vrata, svako na svoju stranu. Lice mu je pomodrelo, kad je prestao da se pomera, podmetnuli smo kadu kod grudi i Budimir je tada velikim mesarskim nožem mu prerezao vrat. Curilo je dosta krvi. Ne znam kad je nastupila smrt, ali on sigurno nije bio u životu posle toga. Ubrzo smo napustili kuću u Ritopeku - rekao je Lalić.

Autor: novosti.rs

#Suđenje

#UBISTVO

#belivuk