Tiše, ekološki svesne sahrane su mali, ali rastući trend

Pogrebnica Izabel Plumero nedavno je jesenjeg dana obišla Pariz biciklom sa pogrebnim kolima za koje se nada da će uskoro doneti novi "zeleni" način obavljanja sahrana u francusku prestonicu.

Tiše, ekološki svesne sahrane su mali, ali rastući trend, a Plumero kaže da transport kovčega sa specijalno dizajniranim teretnim biciklom može dati prizemniji tempo sahrani.

Dok biciklistička mrtvačka kola već postoje u nekoliko drugih zemalja, uključujući Švajcarsku i Dansku, njena bi bila prva u Francuskoj, kaže 51-godišnji pogrebnik.

- Za mene ima smisla kombinovati bicikl i mrtvačka kola jer, kada govorimo o biciklima u Parizu, govorimo o mekoj mobilnosti i ako postoji jedan dan kada nam je potrebna mekoća, to je dan kada idemo u pratnju nekoga koga volimo. njihovo poslednje počivalište - rekao je Plumero.

Svi hodaju istim tempom (iza pogrebnih kola) i čujemo se, čujemo zvuke prirode oko nas, vetar u drveću, ptice. Po mom mišljenju, ovo je najbolji način da se utešite.

Plumero je rekla da je već imala zvanična ovlašćenja da koristi biciklistička mrtvačka kola - nakon što ih je prilagodila francuskim propisima - i da samo čeka zeleno svetlo od svog osiguravača da počne.

Ljudi koji su tuda prolazili zurili su u pogrebna pogrebna kola od crnog i lakog drveta, neki od njih zaintrigirani, a ne svi ubeđeni.

- To je prilično inovativno - rekao je 49-godišnji Elies Meziu, pre nego što je dodao da ne bi to želeo za sopstvenu sahranu.

Autor: redportal.rs

#pariz

#pogrebni bicikl

#pogrebnik