Crno-beli upisali 1. pobedu na gostovanju

Košarkaši Partizana ostvarili su 1. pobedu u Evroligi na gostovanju i to protiv Panatinaikosa u Atini.

Crno-beli su slavili rezultatom 91:89 i nijednog trenutka nisu dozvolili protivniku da preuzme prednost.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Najefikasniji u redovima Partizana bio je kapiten Kevin Panter koji je postigao 29 poena.

Trener Partizana Željko Obradović smatra da je pitanje pobednika odlučeno u samom finišu:

- Bila je dobra utakmica. odigrali smo dva različita poluvremena. Bili smo sjajni u prvom poluvrmenu. Strpljivi, pronalazili smo prava rešenja. U svlačionici smo pričali da očekujemo da će Panatinaikos izaći potpuno drugačije u drugom pluvremenu i baš se to dogodilo. Vratili su se u igru. Meč je prelomljen u poslednjih nekoliko sekundi. Imali smo pametne odluke i zbog toga smo pobedili. Čestitam igračima, ali i Panatinaikosu - rekao je Obradović i dodao:

- Svaka utakmica je teška u Evroligi. Morate da igrate na visokom nivou 40 minuta ako želite pobedu. Očigledno je bilo da igrači Panatinaikosa crpe snagu od navijača, to je normalno, tako da... bilo je baš teško - smatra Obradović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Meč sa Panatinaikosa je ujedno bio i povratak Obradovića na mesto najvećih uspeha.

- Uvek mi je posebno kada se vratim u OAKA dvoranu. Hvala svima zbog prelepog dočeka. Ovo je tek početak sezone. Nije lako, novi tim Panatinaikosa, novi trener, svaki tim ima problem. Tek je prošlo 6 utakmica, ostaje još 28. Potrebno je vreme za sve - zaključio je trener crno-belih.

Crno-beli sada imaju skor od 3 pobede i 3 poraza, dok je Panatinaikos koji predvodi bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić upisao 5. poraz u najvećem evropskom takmičenju.

Autor: redportal.rs

#Panatinaikos

#Pobeda

#evroliga

#kk partizan