Zvezda u Monaku igra za proleće u Evropi

Crvena zvezda večeras od 18.45 č. gostuje ekipi Monaka u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope. Situacija na tabeli grupe H je poprilično zamršena, pa Zvezda sa 6 bodova zauzima poslednje mesto. Ispred je Trabzon sa boljom gol razlikom, Monako sa 7 i Ferencvaroš sa 10 bodova.

Jasno je svima da crveno-beli protiv Monaka moraju da pobede ukoliko žele da naprave veliki uspeh. Matematika je prosta i kaže da će trener Milojević morati večeras da odigra pametno i da napadne u pravom trenutku.

Nešto slično kao što je Maks Verstapen uradio prošle sezone u poslednjoj trci Formule 1 kada je u poslednjem krugu pretekao Hamiltona i osvojio šampionat.

Milojević će večeras morati da upravlja timom veoma pametno i napadne u pravom trenutku kada protivnik bude spavao. Za to će biti zaduženi Bukari, Mitrović, Katai i Pešić pre svega, ali i Ivanić i Kanga iz drugog plana.

Mnogo će zavisiti od igre poslednje linije crveno-belih večeras. Dragovića nema zbog kartona pa će Gobeljić na desnog beka dok će se Eraković vratiti na svoju prirodnu poziciju. Upravo će dosta zavisiti od Gobeljića koji će čuvati leđa Bukariju, ali i napadati po desnoj strani iz drugog plana.

Zvezdina prednost svakako je Bukarijeva i Mitrovićeva brzina, ali prednost srpski tim može ostvariti i na prekidima. Taj segment igre može večeras doneti prednost crveno-belima, a u protivničkom šestaestercu najveću pretnju na prekidima predstavljaće Milunović.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#milojevic

#monako

#zvezda