Filmski festival anagažovanih igranih i dokumentarnih ostvarenja "Slobodna zona" biće održan u 18. izdanju od 3. do 8. novembra u više gradova Srbije

Filmski festival “Slobodna zona” dodeljuje sledeće nagrade za: Najbolji angažovani film u Međunarodnoj konkurenciji i u Regionalnoj konkurenciji “Horizonti Balkana”, Najbolji film u selekciji “Prva dva koraka”, Najbolji film u okviru selekcija “14 +” i “8 +”, “Human Rights” i Nagradu publike.

Filmski festival anagažovanih igranih i dokumentarnih ostvarenja "Slobodna zona" biće održan u 18. izdanju od 3. do 8. novembra u više gradova Srbije, najavila je danas direkcija u Domu omladine Beograda i predstavila detaljan program.

Festival će u četvrtak svečano otvoriti film "Trougao tuge" Rubena Estlunda simultano u Beogradu (mts Dvorana, 18.30), Nišu (Sinepleks, 19.00h) i Novom Sadu (Arena Sinepleks, 19.30h).

Hrvatski glumac sa uspešnom internacionalnom karijerom, koji igra jednu od vodećih uloga u filmu "Trougao tuge" Rubena Estlunda, Zlatko Burić biće gost na svečanom otvaranju 18. Filmskog festivala Slobodna zona, otkrio je Tanjugu Rajko Petrović, direktor i selektor festivala.

Zlatko Burić, rođen 1953. u Osijeku, početkom osamdesetih preselio se u Dansku, gde je postao izuzetno popularan zahvaljujući filmskoj trilogiji Pušer Nikolasa Vindinga Refna u kojoj igra srpskog narko-bosa Mila.

Autor: Tanjug AP

#Festival

#film

#slobodna zona