Izdavačka kuća dobila i zapažene nagrade

Nakon godina neizvesnosti i iščekivanja da se stvari vrate u normalu možda će zvučati suviše smelo, ali Sajam knjiga je pokazao da je sve OK 😻.

Već prvog dana, 23. oktobra, stvorila se ona stara atmosfera koju čine čitaoci željni knjige i izdavači i pisci spremni da pokažu na čemu su vredno radili u prethodnom periodu 📖📚.

Predstavivši celokupnu produkciju koja broji više od 5000 naslova na štandovima u Hali 1 i 4, Laguna je posebno spremala novitete domaće i svetske književnosti za 65. Beogradski sajam knjiga.

Nove knjige predstavili su Goran Petrović, Vladimir Kecmanović, Goran Milašinović, Vladimir Kopicl, Mirjana Đurđević i drugi autori, a tu su bili i hitovi domaće i svetske književnosti, novi roman Fredrika Bakmana Pobednici i Lusinde Rajli Mala Italijanka.

Više od 60 pisaca družilo se sa čitaocima i potpisivalo je svoje knjige. Dugački redovi čekali su vladiku Grigorija, Vedranu Rudan, Dejana Tiago-Stankovića, ali i Gorana Petrovića, Jelenu Bačić Alimpić, Vladimira Kecmanovića, Mirjanu Bobić Mojsilović, Dejana Stojiljkovića i druge naše autore 😻.

Čitaoci su birali knjige po svom ukusu, a još jednom se pokazalo da je najčitaniji strani pisac u Srbiji Fredrik Bakman. Vrlo zapažene su bile i nove knjige Gorana Petrovića i Vladimira Kecmanovića, a vladika Grigorije i Dejan Tiago-Stanković još jednom su potvrdili da spadaju u sam vrh najčitanijih savremenih srpskih pisaca.

Laguna je dobila i Novinarsku nagradu za najboljeg izdavača i Nagradu za najprofesionalniji odnos prema medijima, ubedljivom većinom glasova, na šta smo posebno ponosni.

Foto: redportal.rs/Laguna

Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a pridružili su nam se i brojni sponzori: Bambi, Henkel, Sarantis, Haier, Generali, Flixbus, PS Fashion, Esi.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#Sajam knjiga

#bookish