Selektor košarkaške reprezentacije govorio je o predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o situaciji pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Crvena zvezda i Partizan su odlučili da, uprkos tome što je Evroliga u toku, svoje igrače stave na raspolaganju Pešiću.

- Ovo sve govorim zato što smo još tada naglasili, ako Partizan bude igrao Evroligu, kakva će situacija biti. Pričali smo da ćemo da imamo probleme za novembar i februar, jer ne bismo mogli da računamo ni na Zvezdu, ni na Partizan. Sada smo došli u tu situaciju, da bez tih šest-sedam igrača koji su na spisku ne bismo mogli da sastavimo reprezentaciju - rekao je Pešić za Mozzarsport.

Vodiće se razgovori sa moskovskim CSKA oko Dejana Davidovca i Nikole Milutinova.

- Predstoje nam razgovori sa CSKA u ponedeljak. Tada ćemo definitivno znati da li može nešto da se desi ili ne. Pregovori traju, situacija je u ovom trenutku teška i 99 odsto na njih nećemo moći da računamo, uprkos ogromnoj želji CSKA da nam izađe u susret. Uradili su sve da se utakmica sa Uniksom odloži ili pomeri, što dosad ipak nije bilo moguće. CSKA je želeo da pomogne, našli smo čak i nekoliko varijanti kako da se omogući odlaganje derbija. Videćemo da li će nešto da se promeni posle sastanka u ponedeljak - dodao je Pešić.

Pešić je napravio paralelu između fudbala i košarke.

- Voleo bih zaista da mogu, kao Piksi Stojković, da izađem pred javnost i kažem kako idemo da pobedimo Portugaliju. Nije ni on lud, da tako nešto govori bez argumenata. On zna da je u fudbalu totalno drugačija situacija, u poređenju sa košarkom. Tačno se zna da svi fudbaleri moraju da se odazovu nacionalnom timu. Lično se radujem svakom uspehu reprezentacije i Piksija, koji je moj veliki prijatelj. On može da pozove sve igrače, ja ne - istakao je Pešić.

Srbija će 11. novembra gostovati Velikoj Britaniji u Njukaslu, a tri dana kasnije će dočekati Tursku u Beogradu.

Autor: mozzartsport.com

#reprezentacija

#selektor

#svetislav pesic