Najmlađi proizvođač krompira Vladimir Sićović ima 24 godine 🤩😊

U Katićima kod Ivanjice održana je manifestacija posvećena čuvenom ivanjičkom krompiru Krompirijada. Posetioci su mogli da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, ali i da probaju različita jela od krompira, nakon čega je žiri proglasio pobednike u različitim kategorijama. Najteži krompir teži je 1420 grama i pripada Vitomiru Filipoviću iz Ravne gore.

Najmlađi proizvođač krompira Vladimir Sićović ima 24 godine i kaže da pored svih problema sa kojima se bore proizvođači, on nikad ne bi menjao svoj posao.

U kategoriji najboljeg proizvođača za prinos po hektaru nagradu je dobio Miodrag Drašković. On je ove godine imao 900 tona krompira. Kako kaže zadovoljan je cenom i plasmanom, ali smatra da bi situacija bila mnogo bolja kada se krompir ne bi uvozio u tolikoj meri. 😊

Ipak, najvredniji na današnjoj Krompirijadi bili su učenici srednje Tehničke škole iz Ivanjice, koji su za sve posetioce pripremili različita jela od ukusnog ivanjičkog krompira.

IZVOR: YT / Infoliga

Organizatori događaja ističu da ova manifestacija ima za cilj da promoviše ivanjički krompir koji je brend ovog kraja.

U okviru manifestacija održano je i predavanje o krompiru i seoskom turizmu, a predstavnici lokalne samouprave, na radnom sastanku sa proizvođačima, sagledali su  njihove potrebe kako bi im pomogli da unaprede proizvodnju i plasman ovog ivanjičkog brenda.

Krompirijada je održana pod pokroviteljstvom opštine Ivanjica, Turističke organizacije, Doma kulture, OŠ Mićo Matović i preduzeća Pegaz.

Autor: Infologa

#Katići

#Krompirijada

#Ravna Gora

#Vitomir Filipović

#Vladimir Sićović