Pohovane pljeksavice od mlevenog mesa postaće vaše novo omiljeno jelo.

Mleveno meso je poznato po tome što od njega mogu da se prave najrazličitija jela, a jedan od najlepših načina je svakako pohovanje.

Do sada ste uvek pohovali belo meso i ono spada u omiljeno jelo skoro svakog čoveka. Mekano i sočno meso je uvek dobar izbor, a mi vam predlažemo da isprobate da ispohujete i pljskavice od mlevenog mesa. Rezultat je zadivljujući, a neobično jelo možete da služite sa prilogom po želji. Nije komplikovano za pripremu, a i sastojci ne koštaju puno. A ono što im daje poseban šmek je tvrdi sir.

Sastojci: 500 g svinjskog mlevenog mesa, 150 g čedar sira, 2 kašike jogurta, 2 kašičice crnog luka u prahu, 2 kašike skroba, 50 ml mleka, 2 jajeta, brašno, prezle.

Priprema: U činiji pomešajte mleveno meso, rendani sir, jogurt, so, biber, crni luk u prahu, skrob i mleko. Dobro sjedinite rukama, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 20 minuta. Uzimajte meso i oblikujte, pa uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa onda u prezle. Ispržite u zagrejanom ulju. Poređajte meso u tepsiju i stavite parče putera preko svake šnicle i pecite na 90°C nekih 15 minuta.

Autor: Pink

#mleveno meso

#pljeskavice

#recept