Na licu mesta intervenisala su tri vatrogasna, tri terenska vozila i čak 14 vatrogasaca

Nišlijka pedesetih godina povređena je u požaru koji je danas oko 13 sati izbio u njenom stanu na trećem spratu stambene zgrade u Bulevaru Nemanjića 72. Po svedočenju Zorana Milovanovića, koji živi do stana u kome je izbio požar, vatru je izazvalo kandilo koje je njegova komšinica zapalila.

- Ta žena živi sama, ima ćerku koja stanuje u blizini. Ona je danas zapalila kandilo, verovatno zbog praznika, a vatra je zahvatila zavese i brzo se proširila na čitav stan. Čuo sam je kako viče u hodniku, istrčali smo, dim se velikom brzinom širio iz njenog stana. Strčali smo napolje, jer smo i mi hteli da se ugušimo. Nju su izveli vatrogasci, bila je crna kao zemlja, Hitna pomoć je odvezla u bolnicu - rekao je Milovanović za Telegraf.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru potvrđeno je da je ženska osoba primljena na lečenje.

- Pacijentkinja ima opekotine prvog stepena, priključena je na kiseonik jer se nagutala dima. Ustabilnom je stanju – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kako je potvrđeno, povređen i jedan muškarac koji se nagutao dima. Vatrogasci spasioci su iz zgrade evakuisali još dve osobe koje nisu bile u stanju da same izađu, ali niko od njih nije zadobio povrede. Na licu mesta intervenisala su tri vatrogasna, tri terenska vozila i čak 14 vatrogasaca. Samo zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji, požar se se nije proširio na ostale stanove.

Na mesto požara izašlo je i nekoliko ekipa niške Hitne pomoći koje su dežurale dok vatra nije lokalizovana, što je potrajalo oko sat vremena.

Autor: Dragana Kocić

#Niš

#Požar

#Vatrogasci

#zgrada