Raskid saradnje koštaće poznatog repera i producenta MILIONE, odmah je ispao iz liste milijardera

Kompanija za izradu sportske opreme Adidas raskinula je svoje partnerstvo sa Kanje Vestom, trenutno poznatim pod imenom Ye, nakon što je reper izneo nekoliko kontroverznih izjava:

Adidas ne toleriše antisemitizam i bilo kakav drugi oblik govora mržnje. Yeovi (Kanjeovi) skorašnji komentari i potezi su neprihvatljivi, puni mržnje i opasni, i oni krše načela kompanije i njene vrednosti inkluzije, uzajamnog poštovanja i poštenja.

Nakon raskida saradnje Adidas očekuje kratkotrajni negativni uticaj na svoj profit od 250 miliona evra u 2022. godini, ali uprkos tome i dalje je odlučna da raskine saradnju sa Kanje Vestom.

Početkom ovog meseca Kanje je tvitovao veoma antisemitske izjave (egleski: "Im going on death con 3 on JEWISH PEOPLE"), nakon što je optužio producenta Šona Diddy Combsa da je pod kontrolom jevreja u postu na Instagram mreži.

Kanje je u saradnji sa Adidasom od 2013. godine, i ugovor je trebao da traje do 2026. godine.

Adidasova odluka o raskidu saradnje koštaće Kanjea njegovog statusa kao milijardera. Bez ugovora sa Adidasom Kanjeova ukupna monetarna vrednost se strmpoglavila sa 1,9 miliijardi na čak 400 miliona dolara.

Prošlog meseca i kompanija GAP je odlučila da takođe raskine ugovor sa Kanjeom i da uklonu marku Yeezu iz svoji prodajnih mesta. Druge kompanije su isto najavile distanciranje od repera, među njima Balenciaga, JP Morgan, CAA i mnogi drugi. Mreže Tviter i Instagram su blokirale njegove postove usled ispada.

Autor: redportal.rs

#Adidas

#Antisemitski

#Diddy

#Instagram

#Kanje vest

#SAD

#govor mržnje

#milijarder

#milioni

#novac

#raskid

#saradnje

#tviter

#ugovora

#vest