Kijev uputio poruku da će UDARITI IZ SVOG ARSENALA ukoliko se Belorusija pridruži Rusiji u ratu

Ukrajinska armija je uputila upozorenje Belorusiji u video snimku u kome navodi da će odgovoriti na svaki napad koji solazi iz te zemlje.

Video klip koji traje 4 minuta objavljen je na Fejsbuk stranici ukrajinskih oružanih snaga i započinje podsećanjem da dugogodišnje prijateljstvo i dobrosusedske odnose između dve zemlje.

Međutim, završava se otvorenim upozorenjem da će Ukrajina odgovoriti u slučaju da Belorusija odluči da učestvuje u ruskoj operaciji u Ukrajini. Kako je navedeno u videu, beloruske vlasti se upravo pripremaju za takav scenario, i da ukrajinci znaju da Belorusija uveliko tajno regrutuje trupe za ratne operacije. Kako je jasno navedeno u video klipu:

Ako beloruska armija podrži rusku agresiju, odgovorićemo nemilosrdno kao što odgovaramo svim okupatorima na teritoriji Ukrajine - uz pomoć celokupnog arsenala oružja koji nam je na raspolaganju.

Kako je navedeno odgov će uključivati i ciljanje vojnih objekata na teritoriji Belorusije, što je posebno naglašeno i upućeno beloruskom narodu.

Video poruka, koja je snimljena na ruskom jeziku, apelovala je na sve građane Belorusije da ne slušaju naređenja svoje vlasti i da ne ulaze u rat protiv Ukrajine.

U četvrtak generalštab ukrajinske armije izjavio je da sve više raste pretnja da ruska vojska ponovo obnovi ratne operacije na severu zemlje.

Ipak ovaj put strah je da bi ruska vojska mogla da usmeri operacije ka zapadu zemlje u pokušaju da odseče dostavu naoružanje i pomoći sa Zapada.

Autor: redportal.rs

#Belorusija

#Beloruska armija

#Invazija

#Lukašenko

#Pretnja

#Udari

#Ukrajina

#Uništenje

#Zelenski

#beloruski narod

#blokada

#napad

#okupator

#pripreme

#putin

#rusija

#sever

#tajna mobilizacija

#ulazak belorusije u rat

#upozorenje